Untitled Document
Cím: 1148 Budapest Tel: 06-1/469-66-79 E-mail: bagolyvar@pszfb.bgf.hu
 
        Bagolyvár u. 6-10.
  Fax: 06-1/469-66-42   www.bagolyvarkoli.hu

Fontosabb linkek
 


BGF PSZFK - Bagolyvár úti Kollégiuma

Az 1982-ben épült, átadott intézményt az akkori Pénzügyi és Számviteli Főiskola és a Külkereskedelmi Főiskola építtette. Az épület, mely Zugló szívében, csendes környezetben, a Bagolyvár utca közepén található, 393 hallgató részére biztosít kellemes környezetet a nyugodt pihenéshez, az eredményes tanuláshoz, a szabadidő kulturált eltöltéséhez.
Az integrációt követően (2000) a Budapesti Gazdasági Főiskola szervezeti egységeként 207 fő pénzügyi és számviteli karos hallgató és 96 fő külkereskedelmi karos hallgatója nyerhet felvételt az érvényes felvételi elvek (szociális, tanulmányi, közéleti) alapján, melyet az önkormányzati elvek figyelembevételével a Kollégiumi Bizottság (KOB) bírál el.
Az alapszolgáltatás biztosítja a bentlakók számára a kéthetenkénti ágyneműcserét, a mosási, főzési lehetőségeket, a szobánkénti internetcsatlakozási lehetőséget vagy a számítógéppel nem rendelkezők számára a számítógéptermet, melyet tanulószobaként is használnak a hallgatók.
Ugyanezen testület irányítja két közgyűlés között a hallgatók kollégiumi életét. E héttagú csapat az alapszolgáltatásokon túl ápolja a kollégiumi hagyományokat (Fészekrakó/Honfoglalás, Teaház, Filmklub, Mikulás, Sportversenyek, Bagolyvári Napok, végzősök búcsúztatása, kollégiumi kirándulás), s egyéb szolgáltatásokat (orvosi rendelés hetente kétszer, egészségügyi preventív tanácsadás, fénymásolás, nyomtatás, csocsó, biliárd, játékok, sporteszközök) biztosít.
Mindezekért a szolgáltatásokért a Főiskola 9.320,– Ft/hó térítési díjat kér, mely a kulturált környezetet és komfortfokozatot figyelembe véve kifejezetten kedvezőnek mondható, különösen budapesti viszonylatban. Ugyanez mondható el a felvételi arányról, hiszen a jelentkezők 70%-a kerül be, ami a nagy hallgatói létszámot tekintve, nagyon jó adat.
A Kollégium az intézmény többi kollégiumaival karöltve 2008 februárjában kezdeményezte, hogy a felvételi eljárásra vonatkozó szabályzatot megváltoztassa a Szenátus, jobban elősegítve ezzel, az arra rászorultak bekerülését.
2007 augusztusában több új munkatárs kezdte meg tevékenységét az intézményben, akik a több éve tapasztalt színvonalas kollégiumi programokat, hagyományokat kívánják folytatni, s mindezek mellett új, innovatív elképzeléseikkel, tevékeny részvételükkel szeretnék gazdagítani a Kollégium életét, a Kollégiumi Bizottsággal karöltve.
Együtt törekednek arra, hogy a kollégiumi élet nyitottá váljon s a hely színvonalas és igényes színtere legyen a különböző rendezvényeknek a Főiskola összes polgára számára.
A Főiskola/Kar állami és gazdasági vezetésével kialakított jó kapcsolat egyik alappillére annak, hogy e bentlakásos intézmény épüljön és fejlődjön. A KOB véleményének figyelembevételével nagy gondot fordítunk a javításokra, felújításokra és fejlesztési elképzelésekre is. Fontos szempont számunkra a minőségbiztosítás kérdése, ennek folyamatos figyelemmel kísérése, melyet az önkormányzat véleményének kikérése mellett fórumok és felmérések segítségével kívánunk biztosítani.
A Kollégium vezetése mindezek mellett igyekszik segíteni a konzultációk ideje alatt kulturált vendégszobákkal, a távoktatásos hallgatók szállásgondjainak megoldásában is.
Ugyanúgy törekszik a hallgatók szakmai gyakorlatán túl, a nyári időszakban (július–augusztus), a Budapesten dolgozni vágyó kollégistáknak is olcsó szálláslehetőséget biztosítani.
Úgy érezzük, hogy a Kollégium, minden elfogult vélemény nélkül, optimális feltételeket nyújt mind hallgatóink, mint vendégeink számára.
Bízunk abban, hogy ezt többségében ők is így érzik.

Mottónk: „Kollégistákkal a kollégistákért…”


Kollégiumi eseménynaptár
« 2017 március »
h k sz cs p sz v
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031